lördag 7 april 2012

Framtidsplanerna är igång

Det har varit lite tyst här ett tag och det beror till stor del på att jag är i full färd med att starta eget. Jag bestämde mig för att ta språnget ut i det okända, men ändå med en fot kvar i det trygga. Jag kommer att fortsätta jobba på 75% och sedan försöka få igång företaget på de övriga 25%.

Jag blev lite less på att vänta på att Försäkringskassan ska komma fram till att jag fortfarande inte är berättigad till sjukpenning, oavsett vad två läkare säger. Att den ena dessutom är specialist på sjukdomen verkar inte spela någon roll. Så jag bestämde mig för att ta saken i egna händer. Jag klarar av att jobba mer än 75% men inte med de förutsättningarna som jag har på min arbetsplats. Som egen kan jag anpassa mitt arbete mer efter hur kroppen mår och gå ifrån och vila eller göra annat när jag känner att jag behöver det.

Men oj, vad mycket det är att tänka på. Vad ska man ha för namn? Hur gör man en logga? Och hur ska den se ut? Vilken bank ska man ha? Finansiering? Hemsida? Budget? Hur mycket kommer man att sälja? Prissättning? Finns det en marknad? Hur ska man marknadsföra sig? Man blir ju alldeles snurrig! Men kul är det, och det är lite häftigt när man märker att tankarna börjar ta form och företaget växer fram. Detalj för detalj.

Så nu är bollen i rullning. Jag har skickat in ansökan om registrering till skatteverket och bolagsverket. Nu håller jag på att ta fram material så att jag kan börja marknadsföra mig. Jag har bestämt mig för ett namn, Sirana. Jag ska ha ett bolag men med två olika verksamheter och har då ett tillägg på namnet när jag marknadsför mig, Sirana Scrap & Sirana Sifferstuga. Så förutom att hålla scrapkurser har jag tänkt mig att erbjuda bokförings- och administrativa tjänster till små nystartade företag. Så om ni känner någon som behöver hjälp  på det området, skicka dem till mig!

Jag är så lyckligt lottad som har underbara människor runt omkring mig. Jag har världens bästa Angelica som har agerat bollplank och hjälpt mig ta det definitiva beslutet. Och så har jag flera stycken som hjälper mig med logga och det är helt ovärderlig hjälp då jag inte kan ett dyft om att göra loggor. Och även om jag inte väljer just den de tar fram så är det sådan hjälp bara att få fram förslag och idéer. Så stort tack till er, ni anar inte hur mycket det betyder. Jag går också på rådgivning hos Nyföretagarcentrum i Motala. En helt underbar organisation som finns där bara för att hjälpa sådana som mig. Och så klart min underbara fantastiska sambo som stöttar mig och låter mig hållas. Jag älskar dig så mycket!!


1 kommentar:

Sara sa...

Jag tycker du är supercool som vågar!! Det kommer säkert gå jättebra, jag tror stenhårt på dig!
Lycka till med allt! kram Sara