söndag 10 maj 2009

Sarah Kay-kort

Förra söndagen hade vi scrapträff i Motala. Som vanligt var det mycket trevligt. Jag fick chansen att gosa lite med Ted, och jag är ju inte sen att ta chansen när jag får den. I övrigt så ägnade jag dagen åt stämplar. Jag lånade lite Sarah Kay-stämplar  av Titti, de är ju bara så himla söta och jag hann med att måla tre (jag är en grymt långsam målare). En blev jag missnöjd med, en som var ok och en som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Idag lyckades jag få till ett kort med stämpeln som var ok. Det blev ett kort som min underbara goa farmor ska få som tack för att hon putsade mina fönster. Kortet blev jag däremot inte så nöjd med, men det får duga. Mitt första Sarah Kay-kort! (och tack Titti för tipset med stjälkspiralerna, det blir ju hur läckert som helst)

I onsdags var jag och klippte mig. De hade elevklippning på en annan salong än den jag brukar gå till, det skulle bli hälften så billigt så jag slog till på det. Skulle jag inte ha gjort. Jag blev inte nöjd, hon klippte väldigt ruffigt, och väldigt uppklippt. Det kortaste är bara typ 5 cm. Färgerna blev bra så det kan jag inte klaga på men frisyren vet jag inte vad det blev med. Funderar på om jag ska gå till min vanliga frissa och låta henne klippa det kort istället, men jag vet inte, då tar det ju så förbaskat lång tid innan det växer ut igen. Så i nuläget får det vara som det är. Men det känns inget kul.
 
I torsdags var jag med far och hans särbo på Cabaret i Linköping. Den var riktigt bra. Man får dock inte vara särskilt pryd om man ska se den, och man får vara lite open minded. De hade lite annorlunda lösningar på saker och ting kan man väl säga, men jag tyckte den var bra. 

Maten har det blivit lite si och så med den här veckan. Jag har inte riktigt energi just ni att engagera mig i matlagning. Men en dag i veckan gjorde jag i alla fall grillspett som jag hittade på Willys till halva priset, och skar den squash, morötter och rättika med min fina julienne-skärare. Grönsakerna blandade jag sen med en vinägrett. Creme Fraiche till och så hällde jag kebabsås över spätten. Förutom att grillspetten var torra som fnöske var det riktigt gott. Grönsakerna blev faktiskt en höjdare.


Igår hade jag en riktigt "down"-dag. Jag får det ibland då jag bara tjurar ihop. Så jag låg större delen av dagen men gick till slut upp för att åka och handla. Jag var på riktigt "tycka-synd-om-mig-själv"-humör så jag hade bestämt mig för att idag så ska jag synda. Så efter mycket velande fram och tillbaka så blev det Äpple/Päron/Vanilj-keso, Schweppes Caribez (inget sötningsmedel 7 g kolhydrater/100 g = ok) och mörk choklad. Å Gud i himlen, vad gott det var. Men magen började att knorra lite på kvällen så jag kan inte frossa allt för mycket utan att den säger ifrån.

Idag var jag och Angelica ute på vår söndagspromenad. Angelica hade sin extrapojke hos sig så han fick följa med, han var så duktig som gick hela vägen med oss utan att klaga. Skönt att jag har kommit ut lite grann i alla fall. Det har inte varit så katigt med stegen på sistone. 

Igår gjorde jag Oopsies igen. Den här gången gjorde jag en dubbel sats och så hade jag i lite citronskal. Men smeten blev lite lösare av någon anledning så det flöt ut mer. Men det var riktigt gott med citron i, och så bre philadelphiaost på. Mums!

Så här fram emot kvällen blev jag lite sugen på nånting gott så jag mixade ihop lite glass. 
Jag tog en krämig kokosmjölk, hallon och björnbär och mixade alltihop. Bären var ju frusna så det blev som glass direkt. Smakade lite mycket kokos för min smak så nästa gång tar jag nog vanlig vispgrädde, eller hälften kokosmjölk, hälften grädde. 


2 kommentarer:

Snowflake´s pysselrum sa...

Sarah Kay kortet blev Jättefint, och blommorna blir ju hur fina som helst med lite hjälp från sylen.
Det är det bästa med scrapträffarna att man kan lära sig nått nytt varje gång,ser redan fram mot nästa.
Jättekramar från Titti

Angelica sa...

Tack för en härlig promenad i söndags. Jag är så glad att vi kan få till det så ofta som vi kan.

"Glassen" lät ju jättegott Det måste jag prov.

Kramar från din vän