torsdag 30 september 2010

Härliga LCHF-stund

Idag kom mitt paket från LCHF-butiken. Det är första gången jag beställer därifrån så jag har varit jättenyfiken på vad det är för grejer. Jag beställde två smaksättningar för bubbelvatten (smultron och äpple), tacokrydda (utan en massa tillsatser, socker och utfyllnad), nötmjöl av rostade nötter och tio bitar av mörk belgisk choklad. Jag blev lite besviken på hur små chokladbitarna var, jag är ju en riktigt chokladoman så jag vill ha mycket så det räcker länge!


Jag började med smaksättningen av vattnet, jag provade smultron. Jag tyckte att den smakade lite kemiskt men var helt ok. Hoppas på att äpple smakar mer äpple än vad smultron smakade smultron...
Var ju naturligtvis tvungen att prova mjölet oxå så jag vispade ihop ett nötbröd som jag bakade snabbt i mikron. Mums med smör och ost! Blev riktigt nöjd med brödet, mjölet är lite mer finmalt än vad jag har lyckats få när jag har gjort eget mjöl i matberedaren. Till det ett stort glas te med mjölk, grädde och kokosfett i. Bra för själ och kropp. Till slut kunde jag inte hålla mig längre, jag var bara tvungen att prova en chokladbit. Jag bröt en liten bit och lät den smälta på tungan. Det är så här choklad ska smaka!! Riktigt kraftig chokladsmak även om man bara tog en liten, liten bit. Jag blev förvånad när det kändes som om jag hade ätit 4-5 bitar vanlig mörk choklad (typ Marabou Premium) och ändå hade halva biten kvar. Definitivt värt pengarna, 25 kr för 10 bitar.


Nötbröd

1 dl nötmjöl (man kan mala eget av valfri nöt eller mandel)
1 tsk linfrö
1 krm bakpulver
1 msk grädde
1 st ägg
Ev. kryddor

Blanda alla ingredienser på en tallrik med en gaffel till en jämn smet (prova er fram till vilken tallrik som ger den bästa formen. Jag använder tallriken på bilden, den ger jämntjocka lagom tunna skivor). Baka i mikron på full effekt i ca 2 minuter. Skär ett kryss i brödet och låt det sätta sig lite. Stjälp upp på ett bakplåtspapper så att nedersidan inte blir så fuktig och låt svalna. Ibland har jag lite brödkrydda i, det är gott!

I söndags var vi med på Motalalive, ett jätteloppis i Folkets Park med över 100 utställare. Vi hade lyckats samla ihop en hel del från flytten så vi fyllde lätt vårt bord.


Vi tänkte innan att vi blir glada om vi tjänar in bordshyran på 250 kr. Vi sålde för mer än 4 gånger så mycket. Så himla kul det var! man blir förvånad över vad man kan sälja. Vi kommer definitivt att vara med igen i vår.

Min kusin fick en liten tjej i somras, 3 månader för tidigt. Det har gått jättebra och i torsdags var dagen som lilla Fia egentligen skulle ha anlänt. Hon väger nu som en normal nyfödd bebis men som minst vägde hon bara 800 g. Det är så svårt att tänka sig, att något så litet kan ha varit så mycet ännu mindre. I helgen var min faster, kusin och lilla kusinbarn på besök i stan så då passade jag på att mysa lite med Fia. Och mysigt var det! Hade tänkt lägga ut en bild på mig när jag håller lilla Fia men då jag väntar på svar från kusinen att det är ok så får det vänta...

Inga kommentarer: