Det första jag ska göra är i alla fall att bjuda på ett underbart recept på LCHF-bröd. Bara det får svalna och sätta sig lite så är det lätt att skära tunna skivor utan att de går sönder, och de fungerar jättebra att frysa in. I love it! Jag har hittat receptet på en annan hemsida och bara kopierat och klistrat in, här är länken:
http://www.camillagervide.com/2013/01/varldens-godaste-lchf-brod/
bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)
4,5 dl mandelmjöl (Jag handlar mitt på Lidl – superbilligt)
6 msk sesamfrö
6.5 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan oftast)
3 tsk bakpulver
1 msk BakePro – men det funkar även utan
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett
Linfrön både i degen och ovanpå brödet.
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blötsked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.
Jag skippar BakePro men har med lite hackade nötter, mandel och tranbär. Dessutom brukar jag blanda mandel- och nötmjöl men det är ju en ren smaksak. Får ut ungefär 20 skivor som jag fryser in 6 st i varje påse. Nästa loppisfynd får bli en brödform till så jag kan baka två på en gång, det kommer att räcka lääänge!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar