torsdag 22 maj 2014

Våga satsa?

Ett tag nu har jag känt att det snart inte fungerar längre med att ha företaget hemma. Dels så börjar jag få dåligt med plats i "butiksdelen", dels så känns det lite jobbigt att folk ska komma hem till mig. Dessutom tror jag att många drar sig för att åka till ett privat hem för att handla. Det är lättare med en butik, med i alla fall någorlunda fasta öppettider, även om det kanske inte är öppet jämt och ständigt. Så jag tog tag i saken och skickade ut förfrågningar till stadens fastighetsbolag. Jag har tills dags dato varit och tittat på tre lokaler. 

Den första var i ett kontorshotell på Verkstadsön, hade absolut ingenting emot läget. Hjärta till hjärta som närmsta granne hade säkert kunnat hjälpa en del, och bra med parkering. Lokalen i sig var helt ok men tyvärr inte priset. Och lite tråkigt att ha lokal i en korridor på andra våningen.

Nästa var med bästa tänkbara läge, mitt i city. Så centralt det bara går. Tyvärr var den lokalen väldigt stor men ack så fin. Och riktigt hög standard, den hade man verkligen kunnat göra något bra med. Hyran var inte så farlig med tanke på läget men även med erbjudandet om att hyra halva lokalen så blev hyran ändå lite för dyr.

Den sista lokalen jag tittade på var perfekt, utom läget. Storleken är precis vad jag behöver, och mycket billigare hyra kan jag nog inte räkna med att hitta. Parkeringen som hör till skolan står tom och kan utnyttjas när det inte är skoltid. Den ligger inte långt ifrån centrum egentligen men det är inte helt självklart hur man tar sig dit med bil. Förhoppningsvis kan en bra karta och vägbeskrivning råda bot på det för jag har fått ok från styrelsen att hyra den, och det ska bara skrivas kontrakt innan det är klart. Jag lyckades förhandla ner hyran en hundralapp, och flytta fram inflyttningsdatum till 1 augusti så jag var både stolt och glad när jag fick beskedet.

Då är det så klart att något måste hända, inget kan ju bara gå smidigt i Åsas värld. En av mina bokföringskunder meddelade att han ska, om inte lägga ner så i alla fall ta en längre paus. Och en av mina andra kunder har förvarnat om eventuellt uppköp i höst vilket skulle betyda att jag förlorar den kunden också. Det är för visso bara en timme vardera per månad men ändå pengar som skulle säkra lokalhyran. I dagsläget är det just bokföringskunderna som står för den största och tryggaste inkomsten i företaget. Så vad gör man nu? Någon som har ett par företagare i behov av bokföringshjälp i bakfickan?

Medan jag funderar på fortsättningen så får den som vill kika på några bilder på lokalen:


Inga kommentarer: