Jag köpte hem dadlar för första gången igår och ville testa dessa som sötning. Helst ska jag ju undvika sött överhuvudtaget men naturlig och mindre sötning är i alla fall bättre än de mängder raffinerat socker som förbrukas annars.
Jag letade fram ett recept på chokladbollar på http://bakasockerfritt.se och utgick från det men ändrade lite här och var.
Här är originalreceptet:
Ingredienser
50 gram färska dadlar
1/4 dl fiberhavregryn
2/3 dl riven kokos
1 msk kakao
valfri mängd kaffe (alternativt vatten)
ca 5 gram kokosolja
Instruktioner
1. Lägg havregryn, kokos och kakao i en skål och mosa ner de färska dadlarna.
2. Tillsätt kaffe efter smak (alternativt vatten) och kokosolja.
3. Blanda till en deg och tillsätt eventuellt mer vätska vid behov.
4. Rulla chokladbullsdegen till bollar och rulla gärna i riven kokos.
De fina rosorna köpte jag igår när jag till slut släpade mig iväg till Viblomman och utnyttjade mitt presentkort jag fick när jag fyllde (det var ju bara sex månader sedan). Det blev de här fina rosorna, lite jord och kryddplantor. Idag blir det omplantering av blommor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar